Pogoji poslovanja

 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

 

S spletno trgovino upravlja podjetje TEHMAX, d.o.o., Mengeš, Gorenjska cesta 24, 1234 Mengeš (v nadaljevanju »ponudnik«). Podjetje je vpisano pri Okrožnem sodišču v Ljubljani pod vložno št. 11394000 z dne 22.08.2006, osnovni kapital 33.383,00, matična številka: 5546311, podjetje je davčni zavezanec, ID za DDV: SI43696244, direktor podjetja je Franko Janez.

 

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

 

Registracija uporabnika

 

Za oddajo naročila je potrebna registracija uporabnika. Ob registraciji v sistem spletne trgovine, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

 

Postopek registracije je enostaven in ga opravite tukaj in sledite navodilom:

izpolnite polja v okencih in pritisnite na gumb "Registriraj me"

ko ste v spletni trgovini prijavljeni, se desno zgoraj izpiše vaše uporabniško ime.

Če geslo že imate, potem se prijavite in lahko pričnete z nakupom. Če ste geslo pozabili, uporabite možnost Ste pozabili geslo?.

 

Način plačila

 

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 

Po povzetju (plačilo z gotovino ob prevzemu blaga). Če se odločite za plačilo po povzetju, potem boste skupaj s paketom prejeli račun s položnico, ki jo boste poravnali poštnemu uslužbencu. Pri plačilu po povzetju vam GLS zaračuna vplačnino oz. s troške nakazila v višini 1,07% vrednosti odkupnine oz. najmanj 1,05€ (enako, kot če bi plačali položnico na pošti). Ta strošek ni zajet v vrednost naročila.

 

Predračun (plačilo po predračunu - nakazilo na TRR). Če se odločite za plačilo po predračunu, boste po elektronski pošti prejeli predračun (ta se ne kreira avtomatično, ampak vam ga posredujemo z zamikom). Ko bo ta v celoti poravnan, boste prejeli naročeno blago. Če bo predračun plačan delno, ostane blago do nadaljnega v lasti podjetja TEHMAX, d.o.o., Mengeš

 

NASVET: Pri plačilu po predračunu se izognete strošku vplačnine (1,07% od vrednosti odkupnine oz. najmanj 1,05€), ki ga zaračuna GLS, ko plačate odkupnino po povzetju.

 

Časi in načini dostave

 

Spletna trgovina sprejema naročila 24 ur na dan. Vsa naročila prejeta od ponedeljka do petka do 12h bodo realizirana še isti dan. Naročila prejeta po 12h bodo realizirana naslednji delovni dan. Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo realizirana prvi delovni dan. V primeru, da izdelka v času naročanja ni več na zalogi, se rok dobave podaljša skladno z rokom dobave blaga iz strani proizvajalca.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

 

Cene in stroški dostave

 

Vse cene izdelkov v spletni trgovini so navedene v evrih (€) in že vključujejo 9,5% oz. 22% DDV (davek na dodano vrednost), razen če je izrecno napisano drugače. V kolikor se je uporabnik registriral kot podjetje, so prikazane cene brez DDV oz. je ta podatek izrecno naveden.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

V primeru, da artikla ni na zalogi in je po prodaji zalog prišlo do spremembe cen, si pravico, da le-te ustrezno spremenimo.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Strošek pošiljanja za naročila do vrednosti 100€ znaša 6.15€. Če je vrednost naročila manjša od 10€ se stranki zaračunajo manipulativni stroški. Poštnina z manipulativnimi stroški znaša 8.99€. GLS vam pri plačilu pošiljke po povzetju zaračuna strošek vplačnine v višini 1,07% vrednosti odkupnine oz. najmanj 1,05€. Ta strošek ni zajet v vrednost naročila. Navedeni stroški pošiljanja veljajo v notranjem prometu na območju Slovenije. Za pošiljanje izdelkov v tujino velja aktualni cenik Pošte Slovenije za mednarodni promet.

V primeru, da vrednost naročila preseže 100€, je strošek poštnine brezplačen, razen v primeru artiklov s težo nad 20kg ali artiklov dimenzij daljših/širših od 1 metra (ne glede na vrednost nakupa), kjer se poštnina obračuna po dejanskih stroških iz cenika Pošte Slovenije.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?