Udobno in kakovostno spanje je eden izmed ključnih pogojev za zdravo življenje, saj v postelji preživimo tretjino svojega življenja.

Zato je nakup kakovostnega in pravilnega letvenega dna ena od pomembnejših elementov pri izbiri ležišča, saj odločilno vpliva na pravilno lego spanja.

 

 

Ljudje se premalokrat zavedamo, da je spalnica zelo pomembna za naše življenje. To je kotiček kjer si odpočijete svoje telo in naberete energijo za nov dan.

 

Počitek je pomemben za naše telo ter naše zdravje. Zato si vsak iz med nas zasluži razvajanje v mehki in topli postelji.

Sesalec za pepel je uporaben pripomoček, s katerim lahko varno in hitro očistite pepel iz svojega kamina, štedilnika ali žara.

lazurni premazi

Les je bil eden najpomembnejših gradbenih materialov preko celotne zgodovine in pri gradnji ima pomembno vlogo še danes.

 

Ste se kdaj vprašali, kako težko bi bilo priti skozi vrata v prostor, če ne bi bilo enostavnega pripomočka, ki se mu reče kljuka. Ja res zanimivo, kako lahko majhna stvar odpira velike zgodbe. Šalo na stran. Vendar je kljuka res nekakšen fenomen. Odkar je človek privatiziral prostore je njegov stalni spremljevalec. V vseh mogočih oblikah.

Močno udarjanje in vrtanje z velikimi svedri so glavne značilnosti za SDS udarna kladiva.

Barve za kovino so pomembna zaščita za železne predmete, kot so ograja, vrtno pohištvo ali drugo kovinsko okrasje.

Kotni brusilniki so namenjeni za brušenje, poliranje in krtačenje. Pa tudi za odstranjevanje rje.

Vsak domači mojster se bo pri delu posluževal raznovrstne opreme, s katero lahko kar najbolj učinkovito in uspešno opravlja domača opravila.

Notranja vrata so pomemben del vsakega doma, poslovnega prostora in ostalih nepremičnin. Osnovni namen notranjih vrat je razdelitev prostorov in preprečitev pogledov iz drugih prostorov.

Cvinge oz. mizarske spone najdemo v vsaki mizarski delavnici. Koristne so pri spajanju pohištva, izdelavi lepljencev, spajanju okvirjev in podobno.

Nežna osvetlitev z LED - trakovi poudarja pohištvene elemente in dekoracijo. Led trakovi ne smejo izstopati, temveč le nekoliko poudariti posamezne elemente v interjerju.

Potopne črpalke so primerne predvsem za izčrpavanje večjih količin vode, lahko pa z njimi črpamo vodo tudi iz zbiralnikov in vodnjakov.

Motorna verižna žaga ali motorka je glavno in osnovno orodje vsakega sekača. Z njo podira drevje in klešči veje na podrtem drevju.

Vbodne žage so orodja, pri katerih je žagin list enostransko vpet. Gibanje navzgor in navzdol žaginega lista povzroča v obdelovancu rez, pri čemer pa samo gib navzgor povzroča odstranitev materiala.

Pištola za vroče lepljenje je tako kot delovni kovček angažiranega domačega mojstra del osnovne opreme vsake osebe, ki se ukvarja z ročnim delom.

Skobelj spada med najstarejše orodje, ki jih še danes uporabljajo mizarji in tesarji za obdelavo lesa. Z dobrim skobljem lahko zgladite kose lesa ali jih zelo natančno stanjšate in tako izdelate pri obdelovancu še zadnjo podrobnost.

Kemično lepilo z izredno hitrim sušenjem, primerno za porozne podlage, lahko ga uporabljamo pod ničlo in na mokri podlagi (tudi pod vodo).

Blažilec za pohištvene pante nastavimo na spono brez orodja. Ravno tako, ročno nastavimo njegovo moč blaženja. Blažilci so značilni po hitrem in tihem zapiranju.

 

Udarni vijačnik je oblikovan samo za vijačenje in je z svojo posebno oblikovano glavo, ki je narejena samo za vijačne nastavke, v nasprotju z vrtalnikom, ki sprejema tudi svedre in vijačne nastavke.

 

Kadar se lotevate prenove ali gradnje, pozornost namenite kakovostni namestitvi inštalacij. Za kakovostno inštalacijo stikal ali polaganje cevi morate vrtati velike luknje, za kar potrebujete svedre posebnih oblik in materialov.

Za lažji in pravilni izbor novega cilindričnega vložka je dobro najprej vedeti kakšno dimenzijo cilindričnega vložka potrebujemo, in če želimo zaščiten profil ključa z varnostno kartico.

Dleta in konice so nepogrešljivo orodje in oprema kadar se lotimo renoviranja stanovanja, saj ga potrebujemo pri razbiranju ali dolbenju raznolikih materialov.

Laserski merilniki poskrbijo za izjemno hitre in natančne rezultate, uporabljajo se za učinkovito merjenje razdalj, kotov ter nagibov.

Kompresor za zrak je vsestransko uporaben delovni stroj za delo v domači delavnici, avtomehanični delavnici, pri avtoličarju, v gradbeništvu in ostalih industrijah.

Vbodne žage se uporabljajo za rezanje krivulj in izdelavo kompleksnih vzorcev in modelov v različnih vrstah materialov.

Vsi profesionalni kot hišni mojstri, potrebujejo kakovostno električno ročno orodje. S pravim električnim orodjem so opravila dvakrat bolj zabavna. Z kakovostnim orodjem delate bistveno natančneje, prilagodljivo, bolj varno in z večjo močjo.

Neprimerna delovna oblačila ali slaba zaščitna sredstva ogrožajo varnost zaposlenih. S kakovostno delovno in zaščitno obleko ter z obutvijo, lahko znatno zmanjšamo vsako nevarnost, ki jo določeni poklici prinašajo.

Kovičenje je tehnološko napreden postopek preoblikovanja, ki se uporablja v različnih industrijskih panogah.

Zidni vložki morajo biti iz dobrih materialov, ponavadi so narejeni iz plastike, ki je odporna na različne temperature in tako nudi še boljši oprijem.

Tehnično gledano so svetilke vir svetlosti, osvetlijo območje s čimer je prostor videti svetlejši. Nekatere od njih se uporabljajo v dekorativne namene.

Naj bo lesena, aluminijasta, nizka ali visoka. Lestve so vsestransko uporabne v vseh obrteh, industriji, delavnicah in na številnih drugih področjih.

Univerzalno kontaktno kavčukovo lepilo je namenjeno lepljenju širokega spektra materialov. Med seboj ali na različne podlage lahko lepite različne materiale.

Panti za omare ali strokovno odmične spone so del skoraj vsakega pohištva v vašem domu.

Obstajajo rezlične vrste svedrov za kovino, ki se med seboj razlikujejo po funkcionalnosti in oblikovanju. Poleg tega je s pomočjo takšnih naprav mogoče obdelati ne samo neposredno kovino samo ampak tudi drugi material (les, keramiko, polimerni material, beton, opeko).

Vijaki za les se med seboj razlikujejo po debelini, dolžini, vrsti nastavka, zaščiti oziroma barvi ter vrsti navoja. Z njimi hitro in trajno spojimo masivne lesene elemente, sestavimo pohištvo, pritrdimo pohištveno okovje in drugo.

Merilna tehtnica je zelo natančen merilni inštrument in zelo uporaben za opravljanje številnih opravil, ki jih lahko narediš sam.

Krožni žagini listi se uporabljajo v različnih industrijah, saj jih uporabljamo za žaganje masivnega lesa, iverala, veznih plošč, aluminija, kovin, plastike, umetnega kamna in podobnih materialov.

Hitro vezoče lepilo za kemično sidranje je 2-komponentni kartušni sistem, ki omogoča visoko moč lepljenja.

Trakovi so zelo razširjeni in široko uporabljeni pri dvigovanju in povezovanju tovora. Njihova prednost je v nozki teži v primerjavi z verigami in jeklenicami, prav tako pa v relativno nizki ceni. 

Varjenje je postopek spajanja dveh kosov kovine v nerazdružljivo celoto. Ker mora takšen material prenesti kar nekaj različnih obremenitev, je nujno, da je postopek izveden pravilno. Varilskih postopkov poznamo kar nekaj, a bomo govorili o ročnem varjenju.

Cilindrični vložek najdete praktično  v vsakih vratih, vsak dan imate opravka z več različnimi, pa jih tudi opazite ne. Cilindrični vložki so zelo domiselna rešitev, saj omogočajo vhod le tistim, ki imajo ključ.

Izvlečne košare so zelo praktične za shranjevanje, te drsijo na krogličnih vodilih nosilnosti do 25 kg. Lahko se uporabijo kot izvlečne košare za omaro, za vsestransko shranjevanje.

Želite izkoristiti prostor čisto pod vrhom vgradne omare? Morda boste tja spravili izven sezonsko garderobo, ki jo ne potrebujete vsakodnevno ali pa želite ta prostor nameniti plaščem in drugi zimski garderobi. V tem primeru je potezni obešalnik za vas najboljša rešitev. Oblačila bodo varno spravljena višje kot sicer, po potrebi si jih boste približali z izvlekom.

Vsa zapirala odlikuje uporaba inovativne tehnike, visoka kakovost izdelave ter visoka stopnja funkcionalnosti. Samozapirala imajo vgrajeno regulacijo za hitrost zapiranja in končni pritisk.

Tesnilna masa je odličen izdelek za zapolnitev razpok ali za izdelavo spojnih spojev na številnih nosilcih. Popoln pregled tega vsestranskega izdelka, ki združuje zmogljivost in enostavnost uporabe.

 

Želite v svoj dom vnesti pridih modernosti, maksimalno optimizirati prostor i si olajšati življenje. Nad dvižnimi mehanizmi boste navdušeni vsi ljubitelji modernega dizajna in funkcionalnosti v domu.

Morda res živimo v digitalni dobi, vendar še vedno ni nič pristnejšega kot starodobna pošta. Pisem in razglednic je sicer le še za vzorec, zato pa toliko več reklamnih letakov in ovojnic s položnicami.

Vsi poznajo belo klasično lepilo za les, lahko pa za les uporabimo tudi druge vrste lepila z različnimi prednostmi in slabostmi. Za razliko od mnogih drugih materialov se les obdeluje, se širi ali skrči.

Skrbno izbrane skrite vtičnice bodo našlesvoj prostor prav v vsakem prostoru, tako v modernem kot v klasičnem interierju. Dovršena oblika vtičnic bo prinesla inovativnost in pridih modernosti v vaš dom.

Spone za vrata ali po domače panti za vrata. Pritrdimo jih na podboje vrat in nam služijo kot nosilci za vrata.

Njihov namen je držati vrata na določeni višini ter omogočajo, da se ta odpirajo in zapirajo.

Jesensko listje, ki odpada z dreves je lahko zelo nadležno. Zato je puhalnik za listje nepogrešljiv pripomoček za hitro in učinkovito čiščenje listja, trave in ostale nesnage iz vašega dvorišča.

Rezkarji z različnimi oblikami rezalnih rezil so namenjeni natančni obdelavi lesa s hitrimi usmerjevalniki. 

Zahvaljujoč drobnozrnatim cementnim rezilom in natančnim uravnavanjem zagotavljajo popoln zaključek obdelanim površinam.

Vodila za predale so nepogrešljivo okovje, ko gre za posamezen predalnik ali predale v ogradni omari. Ni pa nujno, da jih uporabljamo le za predalnike, saj z vodili lahko improviziramo različne izvleke.

Obešalniki so priročen in zelo funkcionalen kos pohištva, saj ga dnevno uporabljamo za obešanje oblačil, torb, dežnikov ali pa zgolj služijo kot dekorativni element.

Ključavnica je element proti vlomnega sistema. Vsak izmed nas ključavnice dnevno uporablja doma, v službi, pri zaklepanju avtomobila ali kolesa.

Škarje za živo mejo so nepogrešljivi pripomoček, če imate v okolici svojega doma ali kjer koli drugje živo mejo, pušpan ali podobno drevje oziroma grmičevje. Z njimi lahko rastline estetsko obrezujete in negujete, tako si s tem omogočate lepši izgled okolice.

Lepilni trakovi imajo izjemno širok spekter uporabe, zato jih najdemo v delavnicah, profesionalnih podjetjih, ali pa za domačo uporabo.

Največja prednost lepilnih trakov je v tem, da so enostavni za uporabo in povsem nenevarni.

Krožna žaga je odlično električno ali baterijsko orodje, ki je izdelana za natančne reze. Uporabite jo lahko za žaganje na trdem lesu, na pločevinastih materialih ter MDF umetnih ploščah. 

V današnjem času je industrijski sesalec obvezen pripomoček že pri manjših industrijskih obratih in delavnicah, tudi v mnogih gospodinjstvih je v vsakdanji uporabi. Tudi pri prenovi stanovanja ali hiše je nepogrešljiv.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?