Univerzalni samozapiralni sistem

  • DATUM: 09.04.2020

Naziv RRI projekta: Univerzalni samozapiralni sistem

Akronim RRI projekta: USS-TEH

Trajanje projekta: 07. 02. 2018 – 06. 02. 2020

Predvideno sofinanciranje projekta: 153.598,48 EUR

Predvidena skupna vrednost projekta: 341.330,00 EUR


Projektni cilj prijavljenega RRI projekta je, da razvijemo popolnoma nov sistem samozapiranja pokrovov razne opreme in aparatov, in sicer z inovativnim modularnim načinom gibanja na majhnem prostoru, ki omogoča zanesljivo in kontrolirano gibanje. Naš inovativni samozapiralni sistem bo prednostno namenjen za uporabo v trgovinski opremi za samopostrežno distribucijo živil (vitrine s pekovskimi izdelki in drugimi predpripravljenimi jedmi), možno pa ga bo uporabiti tudi v gospodinjskih in profesionalnih aparatih z dušenim zapiranjem, predvsem v tistih, ki so namenjeni hlajenju ali zamrzovanju.


Ključni elementi oziroma lastnosti našega inovativnega samozapiralnega sistema so njegova regulirana hitrost zapiranja in zanesljivost zapiranja, neodvisnost njegove velikosti od materiala in dimenzij pokrova ter možnost njegove uporabe v temperaturnih okoljih do -20 stopinj Celzija. Navedeno bomo dosegli z inovativnim modularnim načinom gibanja, ki bo omogočil učinkovito regulacijo pritiska vzmeti, kar bo ustvarilo potrebno moč za regulacijo hitrosti zapiranja pokrova, možna pa bo tudi prilagoditev moči amortizerja glede na dimenzijo in težo pokrova.


Naše načrtovane projektne aktivnosti bodo tako usmerjene v razvoj in optimizacijo navedenega modularnega načina gibanja, kar bo na inovativen način rešilo problematiko obstoječih mehanizmov samozapiranja samopostrežne trgovinske opreme: nenatančnost zapiranja pokrova, prehitro zapiranje pokrova, komplicirana montaža/demontaža samozapiralnih sistemov ter prevelike dimenzije samozapiralnih mehanizmov.


Prijavljeni inovativni raziskovalno razvojni RRI projekt je v celoti skladen z namenom in ciljem javnega razpisa RRI2, saj bomo v okviru RRI projekta razvili nov izdelek, in sicer univerzalni samozapiralni sistem, ki je prednostno namenjen za uporabo v trgovinski opremi za samopostrežno distribucijo živil in se zato uvršča na prednostno področje Slovenske strategije pametne specializacije: »Trajnostna pridelava hrane«.


Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj”.


Več na spletni strani evropske kohezijske politike v Sloveniji: https://www.eu-skladi.si/


Potrebujete pomoč? Kontaktirajte nas

Naša podporna služba vam je na voljo na telefonski številki + 01 / 723 00 20 od 9h do 16h ure.

Lahko pa se obrnete na našo podporo preko spletne pošte info@tehmax.si

Enovice, da boš vedno prvi!

Bodite vedno prvi ki bodo izvedeli o novostih, ekskluzivnih ponudbah in akcjah!

Mnenja naših strank

"Super trgovina, kjer najdeš izdelke katere ne dobiš drugje"