Pohitveni Roaj

Kaj upoštevati pri menjavi pohištvenega ročaja?

  • DATUM: 13.08.2019

Pohištveni ročaji za pohištvo so pomemben del pohištva, tako iz praktičnega vidika kot estetskega. Če se odločite, da boste zamenjali pohištvene ročaje je treba upoštevati nekaj navodil. Najprej je treba preveriti ali imate enovijačne pohištvene ročaje ali dvovijačne pohištvene ročaje. V primeru, da so na pohištvu enovijačni pohištveni ročaji imate več možnosti. Lahko jih nadomestite z enovijačnimi ročaji kar je najenostavneje.V primeru ,da se odločite za dvovijačne pohištvene ročaje je treba zvrtati dodatno luknjo 4,5mm. Pri tem je treba upoštevati razdaljo med vijaki. Standardna razdalja med luknjami za vijake je 32mm,64mm 96 mm 128mm 160mm 192mm. Skratka preden zavrtate luknjo preverite sredinsko razdaljo med vijaki. Izbrani ročaj potem samo še pritrdite z vijakom m4 ustrezne dolžine.

Osvežitev pohištva z ročaji je preprosta. Dobro je upoštevati slogovno formo, da bo vaše pohištvo dobro izgledalo ter, da ga boste z veseljem uporabljali. Menjava ročajev je sorazmerno enostavna in poceni rešitev. Za delo potrebujete električno ali akumulatorsko vrtalko, sveder 4,5mm in šablono na kateri imate označen prej omenjeno razdaljo med vijaki. Šablono si izdelate sami. Najbolj enostavna je izdelava iz kartona, s tem se izognete napačno izvrtanim luknjam, delo pa bo hitreje potekalo pazite  samo, da bodo luknje v liniji, da bo končni izdelek lep. Potrpežljivost in natančnost vam bosta po končani montaži novih pohištvenih ročajev zagotovo v zadovoljstvo.


Pri pohištvenih ročajih je treba upoštevati slogovno formo, kajti eleganten ročaj ne bo dobro izgledal v rustikalnem pohištvu in obratno. Zaradi velike izbire na trgu je pohištvene ročaje z lahkoto kombinirati z drugimi pohištvenimi dodatki in tako zaključiti ambient v celoto. Kljub temu, da so ročaji majhen cenovni strošek v celotnem pohištvene sklopu igrajo pomembno uporabno in slogovno vlogo. V podjetju TEHMAX vam ponujamo prav to. Imamo dobre nabavne vire za veliko vrst ročajev. Prav tako imamo ugodno cenovno ponudbo,ki jo z veseljem delimo z vami.  

Potrebujete pomoč? Kontaktirajte nas

Naša podporna služba vam je na voljo na telefonski številki + 01 / 723 00 20 od 9h do 16h ure.

Lahko pa se obrnete na našo podporo preko spletne pošte info@tehmax.si

Enovice, da boš vedno prvi!

Bodite vedno prvi ki bodo izvedeli o novostih, ekskluzivnih ponudbah in akcjah!

Mnenja naših strank

"Super trgovina, kjer najdeš izdelke katere ne dobiš drugje"