Kaj upoštevati pri barvanju lesa?

Po drugi strani pa lesovi, ki imajo gostejšo strukturo in so bolj mastni ne potrebujejo toliko nege. Glavnina teh lesov predstavlja sibirski macesen, teak ...Te vrste lesa potrebujejo bolj dekorativno zaščito.

Lesene izdelke je smotrno zaščiti s premazi za les v obbdobju med 3 do 5 let. Z leti barvna struktura bledi še posebej na mestih kjer je močno izpostavljena UV žarčenju. Lakirane površine pa se rade luščijo. Posebej občutljiv je les, ki je premazan v temnejših barvah. Pomembna je dobra priprava za zaščito lesa.

Osnovna in brezbarvna zaščita za les, ki uničuje lesne razjedalce ter preprečuje nadaljnje propadanje lesne strukture. Osnovna zaščita in priprava lesenih površin je nujna za dobro barvanje lesa. Osnovni oziroma temeljni premaz odlično prodira v les, poleg tega pa je brezbarven in v roku približno ure pripravljena za nadaljno obdelavo. Po predpripravi les začnemo barvati z osnovno barvo. Končni sloj se običajno zaključi z barvo, ki vsebuje lak. Investicija v zaščito lesa je majhna glede na škodo, ki je povzročena, če se les ne začiti tako kot je treba. Z premazi za les BONDEX bo les vrhunsko zaščiten.

V trendu so obdelave z naravnimi olji vendar je to odvisno tudi od vrste lesa. Oljenje je primerno za lesove v zaprtih prostorih. V zunanjih prostorih se v glavnem za terase, fasade uporablja gostejši les kateri je primeren za zunanjo uporabo. Za terase in fasade se uporablja les, ki ima gosto in mastno strukturo zato ga ni obvezno oljiti. Največkrat se terase, fasade oljijo zaradi videza ne toliko zaradi potrebe. Les, ki je bil oljen in je zaradi oksidacije postal temen zahteva kar nekaj dela, da dobi zopet naraven videz. Obdelati ga je potrebno z posebnimi premazi ter sprati pod pritiskom s tlačnim čistilcem. V zadnjem času so se na trgu pojavile prekrivne barve za les, ki v različnih barvnih odtenkih povečujejo barvni spekter. Pri tem lahko ohranjajo strukturo lesa ali pa jo v celoti prekrijejo. Barve so izdelane tako, da omogočajo dihanje lesa ter s tem podaljšujejo le temu življejnsko dobo.

 

Ne pozabite ,da je za užitek pri delu potrebno tudi dobro orodje. Zato potrebujete kvalitetne čopiče, ter ostali pribor, ki je potreben za dober zaključek.      

 

Poleg lesa je tudi kovina potrebna zaščite. Kovina je kot les izpostavljena vremenskim pogojem.To povzroča korozijo in posledično propadanje kovine. Vendar se lahko da z malo truda to urediti na zelo eleganten način. Poleg osnovne barve oziroma temeljne, ki zaščiti kovino vendar sama ni zadostna je potrebno pobarvati kovino z zaključno barvo. Zaradi potreb trga so se začele pojavljati tudi barve za kovino, ki jih nanašate na golo površino in opravljajo funkcijo osnovne kot končne zaščite.

  BONDEX LONG LIFE WOOD PRESERVATIVE 0.75L
  Namembnost za vse vrste zunanjega lesa
  Cena z DDV:
  7,67 €
  Zaloga
  Ni na zalogi
  BONDEX MATT 2.5L 9 PALISANDER
  Tankoslojna lazura mat izgleda.
  Cena z DDV:
  24,99 €
  Zaloga
  Na zalogi
  ČOPIČ PLOŠČATI 70 MM
  Čopič za barvanje.
  Cena z DDV:
  4,13 €
  Zaloga
  Na zalogi

  Povezane novice

  Pohištveni ročaji za pohištvo so pomemben del pohištva, tako iz praktičnega vidika kot estetskega.

  Pohištveni ročaji za pohištvo so pomemben del pohištva, tako iz praktičnega vidika kot estetskega. Če se odločite, da boste zamenjali pohištvene ročaje je treba upoštevati nekaj navodil. Najprej je treba preveriti ali imate enovijačne pohištvene ročaje ali dvovijačne pohištvene ročaje. V primeru, da so na pohištvu enovijačni pohištveni ročaji imate več možnosti. Lahko jih nadomestite z enovijačnimi ročaji kar je najenostavneje.V primeru ,da se odločite za dvovijačne pohištvene ročaje je treba zvrtati dodatno luknjo 4,5mm. Pri tem je treba upoštevati razdaljo med vijaki. Standardna razdalja med luknjami za vijake je 32mm,64mm 96 mm 128mm 160mm 192mm. Skratka preden zavrtate luknjo preverite sredinsko razdaljo med vijaki. Izbrani ročaj potem samo še pritrdite z vijakom m4 ustrezne dolžine.

  Ste se kdaj vprašali ,kako težko bi bilo priti skozi vrata v prostor ,če ne bi bilo enostavnega pripomočka ,ki se mu reče kljuka.

  Ste se kdaj vprašali ,kako težko bi bilo priti skozi vrata v prostor ,če ne bi bilo enostavnega pripomočka ,ki se mu reče kljuka. Ja res zanimivo ,kako lahko majhna stvar odpira velike zgodbe.Šalo na stran.Vendar je kljuka res nekakšen fenomen.Odkar je človek privatiziral prostore je njegov stalni spremljevalec.V vseh mogočih oblikah.

  Svetleča dioda (z angleško kratico LED - light-emitting diode) je polprevodniški vir svetlobe.

  Svetleča dioda (z angleško kratico LED - light-emitting diode) je polprevodniški vir svetlobe. Sprva se je uporabljala kot indikatorska lučka v raznih elektronskih napravah, danes pa se vse pogosteje uporablja tudi za razne vrste razsvetljave Njihov spekter sevanja obsega od ultravijolične svetlobe, vidnega spektra, pa do infrardeče svetlobe. Intenziteta svetlobe je zelo visoka, tako da močno presega svetlobne izkoristke drugih svetil. Ker je njen izkoristek mnogo večji, kot ga imajo klasična svetila na žarilno nitko, jih izpodriva iz uporabe kot svetilo bodočnosti.

  Največkrat se soočamo z vprašanjem, kako v enem prostoru združiti dnevno-bivalni in spalni del. Ko bivalni prostor meri le nekaj deset kvadratnih metrov, so izzivi, kako in kam umestiti vse, toliko večji.

  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?