Gal4

Barve za les

  • DATUM: 13.08.2019

Pri premazih za les je pomembno osnovna obdelava. To pomeni osnovna in brezbarvna zaščita za les na prostem  osnovna zaščita, ki uničuje lesne razjedalce ter preprečuje nadaljnej propadanje lesne strukture.Zato je pomembno, da se pri pripravi to upošteva. Kurativo za les je pametno uporabiti  kot osnovo oziroma prepripravo za nadaljno obdelavo. Osnovni oziroma temeljni premaz  odlično prodira v les, poleg tega pa je brezbarven in v roku približno ure pripravljena za nadaljno obdelavo. Po predpripravi les začnemo barvati z osnovno barvo .Končni sloj se običajno zaključi z barvo .ki vsebuje lak.Pri tem vam v podjetju TEHMAX ponujamo kvalitetne barve znamke BONDEX ,ki s svojim celotnim spektom pokrijejo vse vaše potrebe.Na razpolago je veliko barvnih odtenkov v pakiranjih 1, 2,5 in5l.Pametno je vsakih par let les obnoviti.Kajti investicija v obnovo je minimalna glede na škodo ,ki je lahko povzročena ,če se les ne začiti tako kot je treba.V trendu so obdelave z naravnimi olji vendar je to odvisno tudi od vrste lesa.Oljenje je zelo primerno za lesove v zaprtih prostorih čeprav se uporablja tudi v zunanjih prostorih vendar je zaradi prisotnosti uv žarkov ter posledično oksidacije površina postane temna včasih skoraj črna .To se običajno odstanjuje z izpiranjem pod pritiskom.V zadnjem času so se na trgu pojavile prekrivne barve za les ,ki v različnih barvnih odtenkih povečujejo barvni spekter.Pri tem lahko ohranjajo strukturo lesa ali pa jo v celoti prekrijejo.Barve so izdelane tako ,da omogočajo dihanje lesa ter s tem podaljšujejo le temu živlejnsko dobo.

Ne pozabite ,da je za užitek pri delu potrebno tudi dobro orodje. Ponujamo vam kvalitetne čopiče, ter ostali pribor, ki je potreben za dober zaključek.

Poleg lesa je tudi kovina potrebna začite.Kovina ,je kot les izpostavljena vremenskin pogojem ,kakršni pač so.To povzroča korozijo in posledično propadanje kovine.Vendar se ,da z malo truda to urediti na zelo eleganten način.Poleg osnovne barve oziroma temeljne ,ki zaščiti kovino vendar sama ni zadostna je potrebno pobarvati kovino z zaključno barvo.  Zaradi potreb trga so se začele pojavljati tudi barve za kovino,ki jih nanašate na golo površino in opravljajo funkciijo osnovne kot končne zaščite.

Kategorije:

Potrebujete pomoč? Kontaktirajte nas

Naša podporna služba vam je na voljo na telefonski številki + 01 / 723 00 20 od 9h do 16h ure.

Lahko pa se obrnete na našo podporo preko spletne pošte info@tehmax.si

Enovice, da boš vedno prvi!

Bodite vedno prvi ki bodo izvedeli o novostih, ekskluzivnih ponudbah in akcjah!

Mnenja naših strank

"Super trgovina, kjer najdeš izdelke katere ne dobiš drugje"